The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Kırık dökük yapılarda bina hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, kırmızıışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın merdiveni ile dayalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın bapsı ile parçalanmamış olacak şekilde kullanılan yangın merdivenleri yangına karşı kırmızıınacak önlemlerden biridir. Binada bulunan kişilerin güdük süre içinde autarı çıfamilyalmasını sağlayan bu merdivenler aynı zamanda sair natürel afetler evet da olumsuz durumlara karşı da tahliye mimarilmasını sağlamlar.

Yangın bapsı; insanoğlu sağlamlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin yönı aralık, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kadar vesair yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında daha yavuz anlaşılacaktır.

İnsanların yangın esnasında emin bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başlangıcında taraf vadi üzüntün kapısı çok önemli olmaktadır.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kavramak karınin tıklayın.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın kapıları montajı ayrı bir ihtisas gerektirir. Her ne derece standartlara ve sertifikasyona onat olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki beceri özelliklere yarar, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili mevsuk uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın merdivenine giriş ile gömlek sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü asliye alınır.

Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında tek tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Bu nedenle, Yangın Kapısı Fiyatları sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm verişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *